sitemap


Llamamiento contra
la desfiguración de la
Iglesia de Gaudí en la
Colonia Güell

de la Plataforma Disbarat a la Colònia Güell

Polémica Restauración
de la Cripta Güell

Más información sobre la Cripta Güell

HÁZTE SOCIO!!!
Regístrate aquí si quieres que te avisemos vía e-mail de las actualizaciones, y recoge tus REGALOS GRATIS de bienvenida.
Un manifest titlla de 'gran disbarat' les obres a la cripta Güell

La restauració en curs de la cripta de l'església de la Colònia Güell, obra mestra d'Antoni Gaudi situada a Santa Coloma de Cervelló, és "un gran disbarat". El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) serà avui escenari de la lectura d'un manifest en què es rebutja la intervenció a la cripta per part de l'arquitecte de la diputació Antonio González Moreno Navarro. El manifest critica la "prepotència de la restauració en front de la sublim humilitat de l'obra original" i censura la utilització de solucions i materials "allunyats de l'esperit gaudinià". A més a més, lamenta la col·locació d'un monòlit amb la data d'inici de les obres del temple i la data d'acabament de la restauració seguides de la paraula "Amén".

Una plataforma cultural critica la restauració de la joia d'Antoni Gaudí

El manifest ha estat promogut per la Plataforma "Disbarat a la Colònia Güell" i ja ha estat firmat per prop d'una cinquantena de persones. Entre elles figuren els artistes Antoni Tàpies, Pere Jaume, Joan Fontcuberta i Frederic Amat; els arquitectes Ricardo Bofill, Beth Galí, Benedetta Tagliabue i Carme Pinós: els experts en Gaudí Juan José Lahuerta i María del Mar Arnús, així com el director del Macba, Manuel de Borja Vilell. A més, el firmen Xavier Robert de Ventós, el comte de Sert, Santiago Dexeus i Diana Garrigosa. El text demana enderrocar els afegits que "banalitzen" l'obra. González Moreno-Navarro va declinar ahir pronunciar-se sobre el manifest tot i que va manifestar els seus dubtes que la majoria dels firmants hagin visitat la cripta, en obres fins al 2004.

ROSARIO FONTOVA
El Periódico de Catalunya

top Volver al menú "Vida y Obra"