HEMEROTECA
POR
TEMAS

 

Hotel Attraction NY

Gaudí Masón

Beatificación

Año Gaudí

Sagrada Família

Películas

TurismoHAZTE SOCIO
Hazte socio, recibe nueva información regularmente y recoge tu regalo de bienvenida
GAUDÍ, HOY
L
o último de Gaudí en el Mundo

La postguerra, Gaudí i Tortosa, a la Primavera Fotogràfica 2004

Dijous s’inauguren a la capital del Baix Ebre tres exposicions fotogràfiques

Tres escenaris de Tortosa acolliran, a partir d’aquest dijous, tres de les 274 exposicions incloses en la Primavera Fotogràfica 2004 a Catalunya. Les tres exposicions mostraran des d’imatges de la postguerra, fins a obres de Gaudí vistes per Rafael Vargas, passant pels canvis socials i urbans vistos per nou artistes ebrencs.


La mostra Primavera Fotogràfica 2004 de caràcter biennal arriba a Tortosa amb tres exposicions, organitzades per l’Arxiu Comarcal de les Terres de l’Ebre, l’Institut Municipal d’Activitats Culturals i Turístiques de l’Ajuntament de Tortosa, i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, i coordinades pels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

La mostra de l’Arxiu Comarcal és una exposició de fotografies de dues dècades de postguerra a la capital del Baix Ebre, fetes pel fotògraf Josep Daufí, sobretot dels anys 40. L’exposició, amb el títol A Tortosa. Retalls de postguerra, és una mostra de reportatge social que empra tècniques fotogràfiques de la primera meitat del segle XX, inclòs el retorn a la càmera de plaques. El director de l’Arxiu Comarcal de les Terres de l’Ebre, Albert Curto, ha destacat que la majoria de fotografies són d’events socials, culturals, religiosos i institucionals «d’un període de la postguerra que fins ara no ha estat exposat».

La segona de les exposicions ha estat organitzada des de l’Imact sota el títol Espais socials, espais urbans. Aquesta mostra oferirà un mosaic que han orquestrat nou artistes ebrencs. El president de l’Imact i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Lluís Martín Santos, ha explicat que l’Imact va atorgar beques per 333 euros a cadascun dels nou artistes seleccionats perquè poguessin desenvolupar una proposta sota els paràmetres de l’ús de les noves tecnologies aplicades a la fotografia.

Per últim, la tercera de les exposicions ha estat organitzada per l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, i és una mostra de fotografies de Rafel Vargas, sobre obres de Gaudí. Amb el títol Gaudí, visió impossible, ha estat exposada a Pequín, Shangai, Moscou i Tòquio, i serà el primer cop que es pot veure a Catalunya. El comissari de l’exposició de Vargas i exdirector de l’Escola d’Art, Leonardo Escoda, ha destacat que «el fotògraf Rafael Vargas ha aconseguit una mirada complexa de les grans obres de Gaudí eliminant certs accidents físics digitalment».

Inauguracions
La inauguració es farà de forma itinerant pels tres escenaris el proper dijous 29 d’abril. A les 19 hores s’inaugurarà A Tortosa. Retalls de postguerra als Reials Col·legis; a les 19.45 hores Gaudí visió impossible a l’Escola d’Art; i a les 20.30 hores, Espais socials, espais urbans, al Palau Oliver de Boteller.

Diari de Lebre
Martes 27 de Abril 2004